Tanner Kibble Denton Architects

Sittingborne House

A family of four required a renovation and expansion of an existing hipped-roof cottage on a large rural property. The new design and interior fit-out provides expansive new living spaces and creates a new four-meter depth wraparound verandah. The design accommodates modern family life with the kitchen and dining area at the centre of the plan. This arrangement produces a formal and informal division of spaces for family activities and entertaining. The light-filled interior mixes rural elements with modern twists while the original decorative joinery style is retained and updated with modern hardware. The design takes cues from the surrounding weathered outbuildings with limewashed wall features, textural finishes and furnishings that were sophisticated but also robust to suit family life. The client wanted 2 separate zones in the house, a kid zone and a family zone and requested furniture and styling to reflect these 2 functions. This offered the opportunity to be playful with furniture and finishes to the kid zone areas.

Photography: TKD Architects

crossmenu