Bondi Icebergs

Categories:

  • Hospitality

Location:
Bondi NSW

Client:
Withheld

Share:

The two major influences on the Icebergs Dining Room and Bar were the stunning views of the coastline and the idea that the atmosphere should be that of a private beach house offering a sequence of intimate dining spaces. The restaurant is in a four storey building with spacious ocean-view loggias that exploit the drop in elevation from the road to the sea level swimming pool.

The long narrow site has been a powerful influence on the psychological construction of space – a discrete sequence of intimate spaces, screened by vertical aluminium tubes that filter the ocean view until guests are well inside the restaurant. By contrast the two dining areas are defined by vertical metal frames clad in cool looking sea green glass sheets forming a backdrop to large candle-like ceiling lamps – both circular and straight – that create an atmosphere of natural light to enhance the magic of a restaurant designed to welcome the ocean and offer a convivial, domestic dining experience. Architects in Association: Lazarini Pickering Architetti