Bilgola Beach House

Categories:

  • Residential

Location:
Bilgola Beach

Client:
Private

Share:

Overlooking Bilgola Beach on Sydney’s Northern Beaches, this cliff-top house offers classic beachside living in a striking contemporary form. Comprising three main pavilions each with a lantern roof, the house is designed to capture the expansive views to the south, while providing protected inner courtyards with northern sun. The need for privacy has influenced the design with large timber boxes framing the bedroom windows on the middle level. Two sandstone blades support a covered terrace off the master suite, screening the interior. Conveying a sense of strength, these blades give a powerful identity to the house when viewed from the beach. A relaxed informal interior reflects the beach location, with a seamless connection between rooms, enhanced through minimal use of narrow doors and hallways.