Bellevue Hill House

Categories:

  • Interiors
  • Residential

Location:
Bellevue Hill

Client:
Private

Share:

Tanner Kibble Denton Architects have transformed this dilapidated house into a significant contemporary Bellevue Hill residence. The exteriors of the house have been extensively remodeled but the house has retained its original feel. The liver brick external walls have been retained along with other key elements facing the street, but the north and west sides of the house facing the tennis court and pool have been completely remodeled, in a way that marry seamlessly with the original fabric.

The new living areas including the combined kitchen, dining and living opening up onto a wide verandah space fronting the tennis court. The verandah roof is cantilevered from the building leaving the interface between the verandah space and the recreation facilities unencumbered and providing generous covered outdoor living space. Strip skylights and concealed lighting at the interface with the building works to highlight the cantilever and bring controlled sunlight deep into the house.

A substantial new contemporary fire place and chimney which echoes the form of the existing chimney on the street side of the house, grounds the primarily glazed north and west facades. The dark brick walls are complemented with Sydney Buff sandstone, copper and painted timber externally and the interiors feature limed blackbutt flooring and highly refined cabinetry set against carefully considered contemporary interior styling.