Residential

  • Balmoral House

    This Mosman home has been created as a primary home for a young Sydney family. It is positioned on two adjacent sites, allowing generously proportioned open living areas and wide access to views. The style of the home is strong yet classic and inherently sophisticated.

    View Project

  • Hunters Hill

    A glass breezeway wraps around a north-east facing courtyard and joins the original cottage to the modernised addition. From the street the cottage retains its heritage values.

    View Project

  • Cremorne House

    Tanner Kibble Denton Architects' design for this site sought to provide expanded contemporary living, sleeping and recreation spaces carefully integrated with the existing house.

    View Project

  • Goonoo Goonoo Station

    This 1840’s homestead has been modernised while reinstating and respecting the character of the original homestead.

    View Project

  • Newtown House

    This 1860’s heritage listed Victorian timber cottage located in Sydney’s inner west suburb of Newtown is the last of its kind.

    View Project

  • Seaforth House

    Overlooking Middle Harbour and the Spit Bridge, the Seaforth residence makes the most of the unique promontory nature of the battle axe block. The 20m drop from the street to the water and two historic Port Jackson Figs melded into rock formations helped to inform the design of the four storey house.

    View Project

  • Mosman House

    An extensive new house in the well-established Mosman area on Sydney's Lower North Shore, this project fully explores the relationship between indoor and outdoor.

    View Project

  • Coogee House

    This new house in Coogee in Sydney’s Eastern Suburbs is structured around a water feature and double height dining space, making the most of this tight suburban site.

    View Project

  • Vaucluse House

    This house provides a peaceful family retreat within the bounds of the property by creating interior spaces that maintain a strong connection to the garden

    View Project

  • Pacific Road House

    Set amongst a stand of angophoras, this new pavilion and extension to an original Palm Beach sandstone cottage is designed to provide holiday accommodation for an extended family.

    View Project

  • Charing Cross House

    The worker's cottage has been transformed into a contemporary residence with the inclusion of open plan spaces, utilisation of natural light, concealed storage/utilities and the extension of space through the blending of interior and exterior lines.

    View Project

  • Alexandra Bay House

    Sitting below the heritage house "Hestock", this design aims to be a foundation for this building by keeping low and utilising a very earthy and subdued palette of natural materials.

    View Project

  • Double Bay House

    The existing house was purchased by the clients as a balance between a coastal aspect and the urban life of Double Bay, and then open up the space and have a better layout for the family.

    View Project

  • Rushcutters Bay House

    Designed for the headmaster of one of Sydney's oldest schools, this elegant and contemplative house achieves a fine balance. It is neither separate from the school nor entirely of the school

    View Project

  • Florida Road House

    On a very steep water-front site, this beach house captures the ocean view while also embracing the natural bush area at the rear of the house.

    View Project

  • Burradoo House

    Essential to the design of this home was the marriage of built form and the harmony of life. Our client, interested in psychology, art, music and mathematics allowed an indulgence via the exploration of traditional geometric theories generated out of the Golden Ratio and the Fibonacci numbers.

    View Project

  • Boat Harbour House

    With bold floating roof forms and generous glazing this beach house explores the traditional themes of coastal architecture: simplicity, natural light, access to views and outdoor life.

    View Project

  • Pearl Beach House

    This house at Pearl Beach on the NSW Central Coast extends on Tanner Kibble Denton Architects' philosophy of layering living spaces in coastal homes

    View Project

  • Ocean Street House

    Nestled in the leafy Woollahra, this 1887 residence had undergone a number of changes over the years which had a detrimental impact on the aesthetics and function of the house which we helped to transform.

    View Project

  • North Cremorne House

    Set on a steep waterfront site overlooking Long Bay on Sydney's lower north shore, this house enjoys spectacular bush and water views. The site sits to the south of a bush reserve that runs to the water, creating a bushland setting and outlook for the house in a built-up residential area.

    View Project

  • Clifton Gardens House

    Providing spacious contemporary living spaces for a large family in an existing Federation home, this house includes formal and informal entertaining areas, whilst maximising the available views of the harbour.

    View Project

  • Lyndcote

    With the objective of creating a new residential ensemble that allowed the historic character of 'Lyndcote' to be strengthened, this project refined several awkward additions that had occurred over many years.

    View Project

  • Bilgola Beach House

    Overlooking Bilgola Beach on Sydney's Northern Beaches, this cliff-top house offers classic beachside living in a striking contemporary form.

    View Project

  • Bellevue Hill House

    Tanner Kibble Denton Architects have transformed this dilapidated house into a significant contemporary Bellevue Hill residence. The exteriors of the house have been extensively remodeled but the house has retained its original feel.

    View Project

  • Foxground

    A traditional and secluded country retreat, this project has transformed a series of neglected buildings and unstructured gardens into a new rural ensemble.

    View Project

  • Hunters Hill House

    This Californian bungalow in its newly purchased state, was not sufficient for the new owner's growing family. The rear of the house was a warren of small isolated rooms, inappropriate for contemporary family living.

    View Project

  • Southern Highlands House

    Situated in Bowral, this project has transformed a neglected cottage and gardens into a sophisticated rural retreat. The fabric of the cottage was carefully renewed with open plan living spaces added to provide contemporary living while maintaining the original cottage feel.

    View Project

  • Fonthill

    The brief for this house was that the building form was to reflect that of a village - slightly disparate buildings grouped around a central square; each being of a different time but being part of the whole.

    View Project